Ariane Bakker
Email: Ariane Bakker
 
 
Opgroeiend in een creatief-kunstzinnige omgeving was ik als kind al vaak in de weer met papier, potloden, kwasten en verf. Als volwassene hebben mij diverse cursussen (boetseren, tekenen, schilderen met pastelkrijt, aquarelleren waaronder Chinees aquarel, beeldhouweren in keramiek, hout, brons en steen, druktechnieken, fotograferenen en fotobewerking) gevormd, geprikkeld en het kind in mij wakker gehouden. Ik zocht naar manieren en wil nog steeds nieuwe wegen bewandelen, om mij uit te drukken, terwijl ik ook altijd weer terugval op mijn vertrouwde, oude media zoals ik b.v. recentelijk softpastels heb herontdekt. 
Om het schilderen met olieverf goed te leren, ben ik met de 5-jarige schilderopleiding aan de Academie Arendonk begonnen, die ik in 2019 afrond. Gaanderwijs stel ik vast, dat het vervaardigen van experimentele en conceptionele installaties echt mijn ding is; zeker als ik thema’s als milieu, natuurbehoud en maatschappelijke dilemma’s wil belichten.
Ik blijf altijd schetsen wat ik om mij heen zie: mensen, dieren en objecten, het heerlijke Brabantse landschap en op vakantie natuur en architectuur, waarbij ik mijzelf steeds vaker uitdaag om de taferelen die naar waarneming ontstaan ook naar verbeelding en abstract uit te werken.

 

 

Werken in detail bekijken? Klik op een foto.

Scroll naar boven