Claire Broers
Email: Claire Broers
Website
 
 
Mijn naam is Claire Broers (1953). De rode draad in mijn leven is creatief bezig zijn hoewel schilderen mijn echte passie is. Het was een uitlaatklep naast mijn jarenlange kantoorbaan. Na mijn 25e ging ik actief lessen volgen bij bekende kunstschilders. Daarnaast heb ik kunstonderwijs gehad bij verschillende opleidingen in de regio. Zoals lessen in olieverf, aquarelleren, boetseren, keramiek, bloemschikken en wolvilten.
Van 2003 tot 2008 heb ik de hogere graad in de schilderkunst bij de Kunstacademie te Arendonk gehaald. 
Daarna heb ik de opleiding kunstzinnig begeleiden en coachen bij de Kleine Tiki te Breda gevolgd. Ik begeleid volwassenen, ouderen en kinderen in het kunstzinnig proces. Het met de handen bezig zijn geeft je de ruimte om uit je hoofd te gaan, zodat er nieuwe verrassende kunstwerken ontstaan.
Van 2008-2011 heb ik geschilderd in een modelklas bij de Muzelinck.
Mijn werk is veelzijdig zoals realistische landschappen, dieren, abstractere vormen en intuitieve werken. Mijn uitdaging is om steeds weer iets heel anders te scheppen. Ik werk vanuit mijn gevoel en weet van te voren vaak niet wat het wordt. 
Kortom het schept mij vreugde en verbazing wat er steeds tevoorschijn komt. Een proces waar ik anderen en mezelf blij mee kan maken.
– Lid van Collectief Kukora te Ravenstein 2010-2014
– Lid KunstgenootschapOss 2016
– Lid NAKB

Werken in detail bekijken? Klik op een foto.

Scroll naar boven