Berna Endstra
Email: Berna Endstra
 
 
Mijn eerste kennismaking met keramiek was op de lerarenopleiding handvaardigheid/textiel in Nijmegen.
Ik heb pas echt een passie gekregen voor keramiek toen ik in 2011 ben begonnen op de Academie Beeldende Kunst in Arendonk waar ik de opleiding keramiek heb gevolgd.
Daar heb ik leren werken met gewone klei, gietklei en porselein en het maken van mallen.
De vormen om mij heen zijn een inspiratiebron voor mij waarbij kleur een grote rol speelt.
In 2017 ben ik afgestudeerd in Arendonk. Voor mijn afstudeerwerk in Arendonk ben ik teruggegaan naar de kindertijd van mijn moeder, die door haar ziekte Alzheimer steeds verder terug ging in de tijd. Haar eendenverzameling werd ook een inspiratiebron voor mij.

 

 

 

 

Werken in detail bekijken? Klik op een foto.

Scroll naar boven