Léon Spronk
Email: Léon Spronk
 
 
 
Tijdens de vakanties in Italië raakte ik geïnspireerd door de Italiaanse grootmeesters. Mijn oog viel op de juiste anatomische vormgeving. Tot in de kleinste details weergegeven, waarbij een torso zo echt is, een arm zo perfect, een hand een echte hand tot nagel en vingerkootje toe. Minuten lang streelde het mijn oog voordat ik het los kon laten en verder gaan.
Nu er in mijn leven wat meer tijd vrijkomt en ik nog steeds geïnspireerd ben door de schoonheid, ben ik na enkele lessen gaan proberen onder het motto ‘probeer ze niet te evenaren maar… probeer’. Het is zo mooi om een arm of been los te maken van de steen en het lichaam. Normaal kan dat alleen met was en brons en dan nu in steen! …….model aanbrengen door eindeloos te vijlen en te schuren; het is dan zo fragiel.
Kijk met mij mee en … geniet, ik moet nog zoveel leren……

 

 

 

 

Werken in detail bekijken? Klik op een foto.

Scroll naar boven